Телевизија Пулс добитник награде „Милан Пантић“

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Телевизија Пулс

Телевизија Пулс из Шилова је овогодишњи добитник награде за новинарску храброст „Милан Пантић“

Признањем које „Вечерње новости“ додељују у знак сећања на нашег убијеног колегу први пут је данас овенчан један колектив, а реч је о људима који су једини прозор у свет за Србе из Косовског Поморавља.

Жири у саставу: Милан Бабовић, заменик главног и одговорног уредника „Вечерњих новости“, представник УНС-а Петар Јеремић, представница НУНС-а Јелка Јовановић, Бата Вујић, у име јагодинских новинара, и Немања Пантић, Миланов син, констатовао је да ТВ Пулс у изузетно тешким условима, често ризикујући сопствене животе, свакодневно професионално и поуздано информише јавност.

То што су њихови новинари неколико пута брутално физички нападани током извештавања и што су, упркос свему, и даље педантни хроничар страдања Срба јужно од Ибра, по оцени жирија, препоручило их је за награду, каже се у саопштењу Удружења новинара Србије.

Осим лауреата, у ужу конкуренцију ушла су још два кандидата: уредница портала Коссев Татјана Лазаревић и новинарка Јелена Петковић. Награда ће добитницима бити уручена на дан када је пре 17 година убијен Милан Пантић, у понедељак, 11. јуна, у 12 сати, у просторијама јагодинске библиотеке.

А.Ћ.