Од лопова и вандала ни покојници немају мира

После серије крађа и пљачки у Грачаници, породице Филиповић и Ђуровић додатно је узнемирила још једна вест. На старом грачаничком гробљу, са гробова Банета Филиповића и Богића Ђуровића вандали су однели бакарно-бронзане бисте.

Лопови су однели и бисту са гроба Богића Ђуровића, Фото: ГрачаницаОнлајн

Бисте су највероватније украдене недавно, јер су према изјавама чланова породице, за духовске Задушнице биле на месту.

Крађу бисте са гроба Банета Филиповића уочила је мајка покојника, која је јуче посетила гроб, како би почупала коров и средила гробно место због парастоса, који је данас, поводом тридесетогодишњице смрти овог младића служен.

„Шта да кажем на ово злодело, коме је мој мртав син могао да смета?“, кроз плач говори мајка Радмила Филиповић.

Радмила Филиповић на гробљу, Фото: ГрачаницаОнлајн

Она је случај крађе надгробне бисте јуче пријавила косовској полицији у Грачаници.

„Дај Боже да се лопови и ове, као и свих досадашњих крађа, открију и пронађу, јер како видимо до сада  нико није одговарао ни за шта“, рекла је Радмила кроз сузе.

Надзорне камере у Грачаници, Фото: ГрачаницаОнлајн

У близини гробља уочили смо две надзорне камере, са предње и источне стране, али су оне постављене и усмерене тако да прате саобраћај, што наводи на закључак, да видео надзор неће бити од помоћи полицији приликом истражне радње поводом ових случајева крађе.

У Грачаници се пре само три дана, у ноћи између среде у четрвртка, догодила серија од 12 крађа и обијања аутомобила. Полиција је успела да пронађе један украдени аутомобил и врати га власнику.

И. Миљковић