Хуманитарно такмичење за лечење двогодишњег Новака Лазаревића

Тренер кик бокс клуба „Шакал“ из Лапљег Села, Слободан Станисављевић као и остали чланови овог борилачког клуба, још једном су показали колико спорт развија колективан дух и буди хуманост међу људима.

У Дому културе у Лапљем Селу, чланови спортског клуба „Шакал“ организовали су спаринг мечеве и отворени тренинг у коме су млади, али доказани борци, показали своје борилачке способности . За њих су навијали родитељи и другари, док је сав новац који је том приликом прикуљпен намењен за лечење двогодишњег Новака Лазаревића из Доње Гуштерице

Фото – плакат такмичења

Далибор Лазаревић (20) отац маленог Луке коме су лекари поред епилепсије дијагносиковали цисте на мозгу, каже да нама новца за даље лечење детета.

„Захвљаујући једном добром човеку, који је желео да остане анонман и који је уплатио комплетну суму новца да детету урадим магнетну резонанцу, ја могу то да урадим.  У дружавој болници су ми рекли да закажем, па да чекам док не стигнем на ред, а ми немамо времена за чекање“, испричао је Далибор.

Далибор Лазаревић, отац болесног Новака, Фото: В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Отац болесног дечака, захваљује се организаторима на акцији и додаје како му је драго да још увек има хуманих и људи добре воље, који су спремни да помогну, када су болест и мука у питању.

„Немам речи којом би истакао захвалност Слободану Станисављевићу, који је први притекао у помоћ и организовао овај турнир, у циљу прикпљања новца за мог сина. Могу само да кажем хвала свима који су дошли, а ми настављамо борбу за његово излечење“, рекао је отац двогодишњег Новака.

Тренер Слободан Станисавељвић у спарингу, Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Хуманитарној акцији кик-бокс Клуба „Шакал“ одазвало се 35 такмичара, а турнир у Лапљем Селу подржале су и колеге из борилачких клубова „Хогошо Дођо“ и „Панишел“ из Грачанице, порврдио је тренер Станисављевић.

„Мислим да би и остали спортисти требало, ако већ живе неким здравим животом, да следе и негују здрав спотстки дух, буду хумани и помажу онима којима је то најпотребније“, рекао је Станисавећевић.

Тренер клуба „Шакал“, чији су се борци за само три године постојања овенчали са више од 30 медаља и признања, како на домаћим тако и на међународним такмичењима, наглашава да такмичарима овог клуба предстоје припреме за  децембарско Балканско првенство које ће се одржати у Нишу, на коме би Спортски клуб из Лапљег Села требало да учествује са пет или шест својих бораца.

Иван Миљковић