Косовска Каменица: Крик за културом изнедрио је КРИК

Жељни промена, образовања и културе у свом крају, омладина Косовске Каменице и оближњих села, основала jе културно склониште КРИК, у ком се млади Срби и Роми образују и кроз различите радионице и активности проширују своје видике и мењају животни амбијент. Иначе, живот Срба у мултиетничкој Косовској Каменици одвија се у неколико улица близу цркве Светог Николе.

Кутлурно склониште КРИК, Фото:Т. Јовановић, ГрачаницаОнлајн

Врата КРИК-а су отворена младима који су вољни да раде, усавршавају се и допринесу развоју културног живота.

„С обзиром на то да професионално волимо да радимо у области културе и образовања, самим тим и уметности, било је потребно да и у једној оваквој средини, у којој нема посебно организованих културних активности, направимо нешто где ћемо, пре свега моћи да се бавимо културом, али и да себе усавршавамо у том погледу „, рекао је један од оснивача овог центра,  Лазар Алексић

Културно склониште КРИК постоји од августа 2017. године и од тада редовно организује ликовне колиније, књижевне и историјске вечери, филмске промоције, обиласке манастира и у складу са својим могућностима, активности које су посвећене заштити православних културних споменика. Културно склониште је, како истичу млади из градића на крајњем истоку Косова и Метохије, место непроцењиве вредности, где своје слободно време могу да искористе на квалитетан начин.

Тамара Јовановић