Канцеларија за КиМ: На територији уже Србије 201. 047 интерно расељених лица са Косова и Метохије

Међународне организације чији је посао да олакшају повратак интерно расељених лица са Косова и Метохије на њихова предратна огњишта заказале су у сваком смислу, и нема те фалсификоване статистике и методологије којом се та чињеница може прикрити, подсећа Канцеларија за Косово и Метохију. 

„Комесаријат је марта 2000. године, у сарадњи са Високим комесаријатом Уједињених нација за избеглице (УНХЦР), организовао попис интерно расељених лица са Косова и Метохије, када је регистровано 187.129 лица, а у периоду од 2000. до 2005. године са Косова и Метохије дошло је још више од 20.000 лица“, наводи се у саоптшењу Канцелраије за КиМ у коме се даље подсећа да:

„Број интерно расељених са Косова и Метохије у централној Србији је крајем 2005. године дакле био 209.021, што нас, када урачунамо интерно расељене привремено смештене на самом Косову и Метохији у срединама са српском већином, доводи до броја који премашује 220.000 интерно расељених са Косова и Метохије које је Република Србија збринула. Тренутан број интерно расељених са Косова и Метохије на територији централне Србије је, према евиденцији Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, 201.047 лица“, подсећају из Канцеларије за КиМ.

Из Владине канцеларије за Косово и Метохихју позивају и Приштину и међународне организације које, како се наводи, желе да прикрију стваран број интерно расељених лица са Косова и Метохије а, уместо што маскирају лоше резултате и неуспех у решавању једне од највећих хуманитарних катастрофа у новијој европској историји, коначно предузму кораке како би се у интересу правде и хуманости овај проблем решио.