Пријавите се за нови циклус Школе европских интеграција

Косовска фондација за отворено друштво, у сарадњи са Европским покретом у Србији и НВО “Актив” из Северне Митровице, организују нови циклус Школе европских интеграција, у трајању од шест месеци. Позивају се заинтересовани службеници јавних институција и институција локалне самоуправе, чланови организација цивилног друштва, представници медија и пословног сектора, као и студенти постдипломских студија сасевера Косова, да се пријаве.

Полазници петог циклуса ЕУ школе ће се упознати са настанком и функционисањем Европске уније, процесом стабилизације и придруживања и новом Стратегијом проширења ЕУ, као и са начинима и инструментима помоћи земљама у региону.

Након почетне заједничке радионице, програм школе ће бити подељен на две тематске области, владавину права и заштиту животне средине и еколошку политику, која ће се фокусирати на локалне природне ресурсе, локални економски развој и социјално предузетништво. Предавачи ће, као и у ранијим циклусима, бити експерти из региона.

Током петог циклуса Школе европских интеграција, биће организоване студијске посете Београду и Приштини, као и регионални семинар. Све трошкове полазника, сносиће организатори, а пријаве су отворене како за нове, тако и за полазнике претходних циклуса. Дводневне радионице за обе групе, биће организоване сваке друге недеље.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити тако што ће своју биографију, попуњену пријаву и писмо препоруке послати на: sei@ngoaktiv.org. или лично, у канцеларијама НВО ,,Актив”, Краља Петра И, 183а у Северној  Митровици.

За све потребне информације и формулар за пријаву погледајте линк, или контактирајте Актив на sei@ngoaktiv.org или на број телефона +381 62 1665447. Рок пријаве 28.јун.

А.Ћ.