Opština Gračanica dobila sportsku halu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Отворена спортска хала у општини Грачаница

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Отворена спортска хала у општини Грачаница

Otvorena sportska hala u opštini Gračanica, pored puta između Lapljeg Sela i Livađa. Hala je izgrađena sredstvima Evropske unije.

Direktorka za Zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za evropsku politiku susedstva i pregovore Genoveva Ruiz Kalavera, specijalna predstavnica Evropske unije za Kosovo, Natalija Apostolova i gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović, otvorili su danas sportsku halu, pored puta između Lapljeg Sela i Livađa. U izgradnju sportske hale, Evropska unija je uložila oko četiri miliona evra. Ruiz Kalavera je posle obilaska prostorija hale poželela uspeh svim sportistima, izrazivši zadovoljstvo što Evropska unija pomaže meštanima opštine Gračanica.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Genoveva Ruiz Kalavera (levo), Srđan Popović i Natalija Apostolova sa mladim teniserima (desno)

“Srećna sam što vidim ovoliko mladih ljudi koji će se okupljati ovde, baveći se sportom, jer je to izuzetno važno i za njihovo fizičko zdravlje i njihov mentalni razvoj”, rekla je Kalavera, ističući da su zdravi mladi momci i devojke garancija za svetlu budućnost na Kosovu.

Sportska hala se prostire na 3.ooo kvadratnih metara, ima 2 000 mesta, multifunkcionalna je, a ima i dva teniska terena. Sadrži sve prateće objekte, kao i kupatila za osobe sa invaliditetom. Gradončelnik Gračanice je, zahvalivši se Evropskoj uniji na pomoći istakao, da je opštinskoj vlasti važan svaki segment društva i da mladi sportisti zaslužuju da treniraju u dobrim savremenim uslovima.

This slideshow requires JavaScript.

“Naš zadatak je sada da motivišemo decu da se bave sportom, a izgradnja ove hale je upravo podstrek za mlade. Imamo budućnost, to je sigurno. Imamo uspešne odbojkaše, košarkaše, fudbalere, vredne trenere i talentovanu decu”, rekao je Popović.

Za održavanje i funkcionisanje hale sportova, čija gradnja je započeta 2012. godine, potrebno je najmanje dvadesetoro ljudi, ali još uvek se ne zna ko će finansirati zaposlene. Kako smo saznali, Opština Gračanica nema budžet za održavanje hale i upošljavanje novih ljudi. Iz nadležnih ministarstava Vlade Kosova još uvek nema odgovora, da li će i kako pomoći da se zaposli odgovarajući broj ljudi, kako bi hala sportova normalno funkcionisala.

Anđelka Ćup