Ђурић Арифију: Не можеш да се цењкаш са нечим што ти не припада

<font size="2"><em>Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Цело Косово и Метохија је територије Републике Србије, поручио је директор Канцералије за Косово и Метохију Марко Ђурић шефу косовског преговарачког тима, Авнији Арифију коју је на свом фесјбук профилу написао да Албанци неће дати ни један метар своје територије. Арифи не можће да се цењка са нечим што му не припада, узватио је Ђурић. 

Нећемо дати ни један метар своје територије, изјавио је шеф преговарачког тима Косова у техничком дијалогу са Србијом Авни Арифи, после изјаве српског председника Александра Вучића да се бори да добијемо бар један метар онога што смо изгубили на Косову.

Авни Арифи, Фото:приватна архива

„Неће моћи да нам узму ниједан метар територије Косова, ни по коју цену, никоме, никад“, поручио је Арифи на својој Фејсбук страници.

Арифи још наводи да би „срећније решење било замрзавање конфликта, ма како да је ужасна неизвесност и тренутно стање ствари“.

„Али, нико не заслужује, нити ће добити иједан метар Косова. Суверенитет и територијални интегритет Косова неће бити угрожени ни са једне стране. Нема тих пара, ни сад ни никад“, поручује Арифи Вучућу.

Директор Канцелраије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да шеф делегације привремених институција самоуправе у Приштини у бриселском дијалогу, Авни Арифи није надлежан да било шта уступа или ускраћује, посебно не територије.

„Арифи не може да се цењка нечим што му не припада, а ниједан квадратни метар Косова и Метохије не припада њему.  Арифи може да преговара о својој очевини или дедовини, ако је има, а не о територији Републике Србије“, рекао је Ђурић.

Директорк Владине Канцеларије за Косови Метохију је нагласио да су Косово и Метохија територија Републике Србије те да државни органи Србије албанским сепаратистима неће дати ни метар српске земље:

„ Јер цело Косово и Метохија било је и јесте територија Србије“, закључио је Ђурић.