Станови за девет породица у Сувом Долу

Девет социјално угрожених породица и младих брачних парова данас је потписало уговоре са општином Грачаница о коришћењу станова у Сувом Долу. Додела кључева биће обављена за 20-ак дана након прикључка станова на електричну мрежу, саопштила је служба за информисање општине Грачаница.

Породице које су потписале уговоре користиће станове у Сувом Долу које је изградила Општина Грачаница. Укупно је изграђено 16 станова у четири стамбене јединице. У првој фази додељено је девет.

Одељење Урбанизма општине Грачаница, према речима председника општине Срђана Поповића, темељно је и у потпуном складу са законском процедуром радило на одабиру породица.

„Настављамо да и даље озбиљно радимо на социјалном програму и стамбеном збрињавању социјално угрожених породица и младих брачних парова. У изградњи је још шест стамбених јединица са 24 стана у Лапљем Селу а у плану је још 12 станова у Доњој Гуштерици. Ово је начин да наше породице овде стабилизујемо да им створимо услове за опстанак, јер је стамбено питање једно од најважнијих за то“, рекао је Поповић после потписивања уговора.

Он је поручио грађанима да је напредак на свим пољима могућ само уз  међусобно разумевање и стрпљење.

Међу добитницима станова су и две ромске породице.

Осмочлана породица Рамић из Приштине једна је од оних која је потписала уговоре о коришћењу стана у Сувом Долу. Мајка деце Рамића, Гилтена, каже да је презадовољна што ће коначно сви бити под својим кровом.

„Више од 20 година живимо по туђим кућама. Никакве услове нисмо имали. Много је било тешко. Хвала општити што су нам дали стан. Сада ће све бити много лакше“, рекла је Гилтена.

Лела Димић је избегла са породицом из Крајишта код Липљана 1999. године. Са сином и супругом, који је недавно преминуо, променила је 14 приватних станова.

„ Мучили смо се како смо могли. Много је било тешко. Ово ми највише значи за сина. Много сам срећна и хвала свима“, рекла је Лела.

До коначног усељења девет породица, које су данас потписале уговоре, сачекаће се двадесетак дана до набавке трансформатора за струју и прикључења станова на електричну мрежу.