Канцеларија за КиМ, Српска листа: Оливер Ивановић добија улицу у Северној Митровици

Оливер Ивановић добиће улицу у Kосовској Митровици као што и заслужује, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.  Додаје се да је лажна и нетачна информација која је тенденциозно пласирана у појединим медијима да Ивановић неће добити улицу у Kосовској Митровици.

„Ова неистина пласирана је преко локалних медија под политичким и тајкунским утицајем и са јасним политичким мотивима. Жалосно је што се поједини кругови и даље не устежу да експлоатишу трагедију једне породице и целог нашег народа на Kосову и Метохији”, закључује на крјају саопштења за јавност директор Канцелараије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић и Српска листа (архива)
Српска листа: Ивановић добија улицу у  граду на Ибру на предлог одборничке групе Српске листе

Српска листа саопштава да је због покушаја да се јучерашња седница и одлуке Скупштине политизују и лажно представе грађанима, њена дужност да реагује у одбрану истине.

„Оливер Ивановић и сви невино страдали грађани наше општине добиће у северној Косовској Митровицу улицу на предлог одборничке групе Српске листе у Скупштини општине Северна Митровица.
На јучерашњој редовној седници Скупштина ни на који начин није одбила предлог за именовање улице трагично настрадалом Оливеру Ивановићу, јер се о томе није ни расправљало.
Додајемо, да је тај предлог и даље у процедури заједно са још неколико предлога других одборника у част трагично настрадалих грађана наше општине. И ова тема ће бити тачка на наредној седници Скупштине”, наводи се у саопштењу Српске листе.
„Одборници СО Северна Митровица на јучерашњој седници су између осталог расправљали о извештају комисије о петицији коју је поднела ГИ СДП – Оливер Ивановић о именовању улице.
Анализом петиције утврђено је да се међу потписницима налазе непотпуни подаци, па чак име преминуле особе, као и велики број сумњивих и дуплих потписа. Због свега наведеног Скупштина је морала да одбије овакву петицију, јер је утврђено превише неправилности, али понављамо, није одбила предлог за именовање улице Оливеру Ивановићу и осталим трагично страдалим грађанима наше општине.
Ово је потпуна информација и сви присутни су се могли уверити у ове податке, а седницу су присутвовали и представници медија, међународних мисија ОЕБС, УНМИК, Кфор, као и невладиних организација“, закључује се на крају саопштења Српске листе.

.