Поповић и Шабер о сарадњи на заједничким пројектима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са амабасадором Француске на Косову Дидиером Шабером кога је упознао са стањем у општини Грачаница, као и са пројектима који се реализују у циљу унапређења живота грађана, саопштила је општиска инфо служба.

Поповић и Шабер су разговарали о политичким, економским и привредним темама, као и о могућностима сарадње на заједничим пројектима. Председник општине Грачанице је госта упознао са потенцијалима, посебно у области туризма, као једне од најважнијих грана развоја општине Грачаница.

Фото: Општина Грачаница

Сагласили су се да је унапређење сарадње у интересу грађана, те да је остварива у неколико области, а посебно у култури.

Француски амбасадор у Приштини Дидер Шаберт је изјавио да је разговор са Поповићем протекао у доброј и констуктивној атмосфери.

„ Разговарали смо о ситуацији у локалној самоуправи, економској и развојној перспективи, као и о могућностима сарадње општине Грачаница и Француске у области културе и образовања. Договорили смо да што пре организујемо радни састанак на којем би дефинисали пројекте на којима би могли заједно да радимо, како би побољшали животне услове мештана“, рекао је Шабер, а преноси општинска Информативна служба.