Српска листа: Приштина настоји да изазове дестабилизацију ширих размера

Данашња акција полиције у Косовском Поморављу још један је пример прекомерне употребе силе, којим Приштина настоји да застраши Србе на Косову и Метохији и изазове дестабилизацију ширих размера, саопштила је Српска листа.


“Приштина је очито нервозна због губљења међународне подршке и слабљења позиција у преговорима са Београдом, и своју фрустрацију, по већ виђеном рецепту, исказује шаљући до зуба наоружане специјалце на голоруки народ”, оцењује Српска листа.

„Апелујемо на Србе на Косову и Метохији да не дозволе да буду испровоцирани, а Српска листа у координацији са Владом Србије предузеће све неопходне мере како би овај насилнички пир био заустављен, а приведенима пружена сва потребна помоћ.

Такође, у складу са својим програмским опредељењима и предизборним обећањима, наставићемо да се боримо против формирања такозване војске Косова и позивамо грађане српске националности да не учествују у Косовским безбедносним снагама, које Приштина противправно жели да трансформише у војску“, закључује се на крају саопштења.