Управљачки тим за ЗСО: Радни текст нацрта статута ЗСО онако како је договорено у Бриселу

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина послове на изради нацрта статута Заједнице обавља у складу са мандатом који му је поверен бриселским договорима и радни текст нацрта ће представити, онако како је предвиђено, у Бриселу, прво одборима за имлементацију Београда и Приштине, а затим и у дијалогу на високом нивоу.

Нацрт статута није, како тврде неки медији, достављен влади у Приштини, којој је прослеђен само извештај о нашем досадашњем раду и која је, посредством надлежног Министарства администрације локалне самоуправе, редовно информисана о динамици наших активности.

Управљачки тим се у свом раду ослања на резултате бриселског дијалога и Европску повељу о локалној самоуправи, о чему је на јучерашњем састанку обавештена и делегација Мисије ОЕБС-а.

У досадашњем раду имали смо разговоре са низом струковних експертских група, представницима локалних самоуправа, као и ресорних министарстава, и као стручно тело, са јасно дефинисаним мандатом и овлашћењима, сматрамо да је сваки покушај политизације наших активности контрапродуктиван и да штети процесу дијалога Београда и Приштине.