„Живот на мањиски начин 2“ (Видео)

После великог успеха документарних филомва “Живот на мањиски начин“ , продукција портала ГрачаницаОнлајн и НВО „Омониа“, уз подршку Косовске фондације за отворено друштво (КФОС), реализовали су  другу сезону овог документарног серијала, који говори о животним проблемима мањинских заједница у косовском друштву.

У другој сезони снимане су три двадесетоминутне приче о животу Срба у Општинама Вучитрн и Клина, у којима они чине мањиски део становништва, али и Албанаца, у већински српској општини Клокот. Какви проблеми повезују и спрску и албанску заједницу погледајте у филмовима: „Живот на мањински начин, Оптшина Клина – Повратак без добродошлице“;  „Општина Вучитрн – Ход по трњу“: „Општина Клокот – Између сиротиње и луксуза“.

Серијал документараца „Живот на мањински начин“ је прошле године добио прву награду УН тима у категорији докуметнариних филмова о сиромаштву и прву награду за филм „Живот на мањиски начин – Опшитна Пећ“ на Међународном фестивалу документарних и телевизијских остварења „Графест 2017.“ у Грачаници.

Сценарио и Режија: Иван Миљковић

Продуцент: Анђелка Ћуп

Камера и монтажа: Владислав Ћуп