fbpx

Dušan, Đorđe i Aleksandar počeli sa sprovođenjem obećanog. Snežana Milenković iz Kamenice uskoro dobija ogradu.

Снежана Миленковић, ограђивање плаца, Фото; ГрачаницаОнлајн

Momci iz Gračanice, koji su se samoorganizovali kako bi Snežani Mladenović (67) iz Kosovske Kamenice pomogli da dobije vodu i malo joj olakšali uslove u kojima živi, već su počeli da uspunjavaju obećano.

Dušanu Daniloviću i Đorđu Popovoću, u akciju pomoći teta Snežani, pridružio se i Aleksandar Blagić iz Gračanice. Njih trojica su ovog vikenda pripremili kolčeve, poboli i u zemlju i tako obezbedili teren za ograđivanje malenog placa na kome je smešten kontejner od dvadesetak kvadrata,  u kome živi ova žena, inače srčani bolesnik.

Momci su zaskuli rukave, Foto: GračanicaOnlajn 

„ Ovo je samo početak akcije“ – u jedan glas govore Dušan i Đorđte, „sledeće što će uslediti je ograđivanje žicom, potom organizujemo humanitarnu žurku za prikupljanje novca za kupovinu mini šporeta sa pećnicom i frižidera, da teta Sneža ne mora u limenoj garaži, po ovoj vrućini, da loži onaj zarđali šporet na drva“, pričaju momci koji su i pokretači čitave akcije.

Inače, u akciju pomoći Snežani Milenković iz Kosovske Kamenice, po obećanju potrpedsednika kosovske opštine Bojana Stamenokovića, uključiće se i ta lokalna samouprava kako bi  se ovoj ženi koja se mnogo namučila u životu, obezbedili uslove dostojne za život svakog čoveka.

Iako sa povređenom rukom Đorđu, Dušanu i Aleksadru je u prilikom postavljanja kolčeva u pomoć pritekla i sama Snežana Milenković, radosna jer će konačno da ogradi svoje malo domaćinstvo.

Sledeća faza pomoći Snežani, kako kažu ovi momci obećavaju,  uslediće uskoro kada će joj ograditi plac, pokositi travu i na kraju početi sa kopanjem bunara za vodu.

Priču o Snežani Milenković i o tome kako je u početku živela pod šatorom od najlona, a sada ima kontejner, u čemu su joj pomogli SPC i Kancelraija za KiM, pročitajte OVDE 

Ivan Miljković

%d bloggers like this: