Kozarev u Starom Grackom na parastosu ubijenim žetecoma

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Протојереј ставрофор Срђан Станковић

Devetnaestogodišnji pomen na stravično ubistvo i maskar srpskih žetelalaca iz Starog Gračca kod Lipljana, biće održan u ponedeljak 23. jula u 10 časova, kraj spomen ploče u centru tog sela.    

Obeležavanju godišnjice stradanja 14 srpksih žetelacaka koje je teroristička UČK ubila na polju u toku žetve prisustvovaće i zamenik direktora Kancelraije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Republike Srije

Đurić: Zločin nad žeteocima neizbrisiva mrlja na obrazu međunarone zajendice i pomagača da počinioci ne budu izvedeni pred lce pravde
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, Foto Kancelarija za KiM

 Povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je podsetio da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

„Od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini, koji nečinjenjem zapravo štite teroriste, zahtevam da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji“, poručio je Đurić

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da „porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca“.

Đurić je podsetio da „odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji“.

„Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu“, zaključio je na kraju saopštenja direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.