fbpx

Opština Gračanica donirala mešaonu za stočnu hranu mladom poljoprivredniku iz Skulaneva

Milošu Rajkoviću iz Skulaneva, predsedednik opštine Gračanica, Srđan Popović je uručio mešaonu za pripremanje stočne hrane, koja je ovom mladom poljoprivrednom proizvođaču bila neophodna za uzgoj stoke.

Miloš živi sam, roditelju su mu umrli, sestre se preudale, a on je preuzeo brigu o kompletnom domaćinstvu. Ovaj dvadeset trogodišnji mladić, istovremeno je i apsolvent na Poljoprivrednom fakultetu i  jedva uspepa da pokrije svakodnevne troškove minimalnom penzijom koju je nasledio od pokojnog oca. Za sebe i studije zarađuje tako što obrađuje blizu 6 hektara zemlje i tovi stoku za prodaju.

Foto: info – služba opštine Gračanica

Pre dva meseca ovog mladića je obišao predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, kako bi se lično upoznao sa njegovim problemima. Posle toga usledila je pomoć, Miloš je dobio mešaonu za stočnu hranu, kapaciteta od 350 kilograma.

„Miloš je primer da može da se živi od svog rada. Raduje činjenica da postoje mladi ljudi koji žele da se bave poljoprivredom. Opština je tu da pospeši i pomogne svima koji imaju ideje i žele da se bave ovom delatnošću, tako da očekujem da naredne godine uložimo mnogo više sredstava u ovoj oblasti“, naglasio je Popović.

%d bloggers like this: