fbpx

MUP: Novi zakon o drumskom saobraćaju na Kosovu znatno strožiji. Za trgovinu ljudima „nulta tolerancija”.

Полиција Косова

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Bejtuš Gaši, razgovarao je danas u Prištini sa zamenikom direktora kosovske policije, Naimom Redžom o operativno preventivnoj mapi puta Task Force, koja predviđa kooordinaciju i reakciju  jedinica Policije na terenu, kontrole na putevima, ali i primenu povećanja broja  policijskih jedinica na putevima.

Gaši je insistirao na tome da kosovska policija intezivira izricanje kazni protiv prekršioca saobraćajnih propisa, ali i na podizanju svesti učesnika u saobraćaju, zahtevajući da građani bolje sradđuju sa policijom u ovim aspektima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Kosovskom policijom biće beskompromisno prema prekršiocu, a sve u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju. Primenićemo dodatne akcije policije, kako bismo podigli nivo bezbednosti u saobraćaju. Prema trgovcima ljudima predviđena je nulta tolerancija”, rekao je Gaši.

Gaši i Redža su razgovarali i o implementaciji novih, znato pooštrenijih saobraćajnih propisa, što će, kako su ocenili, direktno uticati na rast bezbednosti saobraćaja i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, čija je brojka u poslednjih godinu dana, kako su naglasili, „izuzetno alarmantna“.

Zamenik direktora Policije Kosova, Naim Redža navodi da će policija sprovoditi rigorozne mere koje proizilaze iz novog Zakona o saobraćaju. Novi Zakon o drumskom saobraćaju na Kosovu predviđa ogromene novčane kazne za svakog prekršioca pravila u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Kosova preduzeće sve neophodne mere kako bi se smanjio broj nesrećnih slučajeva u saobraćaju. Policija je takođe apelovala na institucije, lokalne samouprave i na ostala ministarstva da takođe izgradnjom infrastrukture, preduzmu odgovarajuće mere u cilju smanjenja broja saobraćajnim nesrećama, poput poboljšanje i održavanje puteva i saobraćajnih znakova na mestima gde je rizik od potencijalnih nezgoda pojačan.

I.M.

 

%d bloggers like this: