Blic: Vučić početkom septembra na Kosovu i Metohiji

Александар Вучић, председник Србије

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi početkom septembru na Kosovo i Metohiju  kako bi se obratio ovdašnjim Srbima, prenose beogradski mediji. Kako Blic otkriva Vučićeva poseta je dogovorena na sastanku predsednika Srbije i predstavnika Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova tokom njihove jučerašnje posete Beogradu .

Kako navodi list, jedan od najvažnijih zaključaka sastanaka jeste da će svaki predlog, stav ili odluka koje Beograd bude usvojio, prvo biti predočeni predstavnicima Srba sa Kosova i biće saslušan njihov stav.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marko Đurić kaže za „Blic“ da će zaključci sastanka stići u svaku srpsku sredinu na Kosovu kao snažna i jasna podrška države za njihov ostanak i opstanak na tim prostorima u teškom i turbulentnom vremenu.

Prema navodima „Blica“, razgovaralo se o svim ključnim pitanjima za Srbe na Kosovu i Metohiji. „Teme su bile svakodnevni problemi, bezbednost, a dobar deo bio je posvećen perspektivama dijaloga Beograda i Pristine.

Čuli smo stavove naših ljudi na Kosovu o dijalogu sa Prištinom i svim drugim temam a predsednik Vučić je ponudio dodatnu pomoć Vlade“, izjavio je izvor „Blica“.

Tokom petočasovnog razgovora zaključeno je da Albanci ne žele nikakav kompromis niti rešenje, ali da će i pored toga srpska strana pokušati da ga nađe. Dogovoreno je i da se ovakvi sastanci ubuduće održavaju na svake dje nedjelje, navodi ovaj beogradski list.