Ђурић: У претходном периоду важно координисано деловање Београда и представнка косовских Срба

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са политичким представницима Срба са Косова и Метохије о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини и процесу дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је нагласио да је у предстојећем периоду веома важно координисано деловање власти у Београду и представника Српске листе у Привременим институцијама самоуправе у Приштини, како би се у највећој мери оснажили политички и дипломатски капацитети за одбрану српских државних и националних интреса.

Ђурић са представницима Српске листе

Политички представници Срба са Косова и Метохије пружили су пуну подршку председнику Републике Александру Вучићy и Влади Србије у настојањима да се проблеми на Косову и Метохији реше проналажењем компромисног решења, које ће бити гарант опстанка и напретка српског народа у покрајини. Они су изнели и став да у дијалогу Београда и Приштине не треба априори одбацивати ниједну тему разговора, и да решење треба тражити узимајући у обзир дугорочне интересе Републике Србије и српског народа у целини.

У делегацији Српске листе, коју је предводио председник Горан Ракић, били су политички представници Срба са југа, севера и централног дела Косова и Метохије.