Функционери општине Грачаница одлучили: Плате из Буџета Србије иду социјално угроженим грађанима.

Службеници општине Грачаница, који су остваривали приходе из буџета Републике Србије, али и примали доходак из косовског буџета, одрекли су се, на предлог председника општине Грачаница Срђана Поповића, новчаних примања из „српског буџета“ у корист социјално угрожених породица.  

Општински службеници,  који су стално запослени у српским институцијама, а истовремено радно ангажовани у локалној самоурави, неће више остваривати приходе из буџета Републике Србије. Одлука је донесена на предлог председника општине Грачананица.

„ Сматрали смо да је неправедно да као функционери општине Грачаница истовремено остварују приходе и из буџета Републике Србије. Месечних плата одрекли су се у корист социјално угрожених породица на територији општине Грачаница којима ће то значити много. Сматрамо да је ово позитиван пример и позивам све који су у истој ситуацији да га следе“, рекао је Срђан Поповић, а преноси инфо служба општине Грачаница. Међутим, из ове службе нису објављена имена службеника локалне самоураве који су се одрекли једне, од две плате, коју примају.

Помоћ ће у почетку примати 16 породица у којој има укупно 47-оро деце. Они су данас потписали изјаву о месечним новчаним примањима.

Једна од њих је и седмочлана породица Наташе Виријевић.

„Ово нам значи пуно. Са петоро деце од социјале не може да се живи. Помоћ нам стиже у правом тренутку пред полазак у школу. Хвала председнику Поповићу“, рекла је Наташа Виријевић.

„Захваљујем се градоначелнику и свим овим директорима који су одлучили да нам помогну на овај начин јер нам ово много значи. Ја и моја породица школујемо пет ђака и ово ће нам свакако олакшати живот“, рекао је Дејан Столић  из Угљара чија ће породица такође бити део овог програма.

Месечну помоћ примаће и Емини Ељфија из Лапљег Села самохрана мајка шесторо деце.

„Ја живим у веома тешким условима. Сама издржавам шесторо деце. Хвала председнику пуно“, казала је Ељфија.

Локални функционери који су се одрекли зарада из српског буџета наводе да би опстанак и просперитет на територији општине Грачаница требало да буде циљ свих који се налазе на руководећим местима, наводи општинска служба за информирсање.