Гаши обишао Белу Земљу и за задржавања на овом прелазу окривио српску страну

Министар унутрашњих послова Косова, Бејтуш Гаши и директор Одељења за операције у Косовској полицији, Рашит Каљај обишли су  општину Гњилане и током разговора са градоначелником Љутфијем Хазиријем оценили да је безбедност у овој општини на задовољавајућем нивоу.  

Административни прелаз, Бела Земља

Градоначелник Гњилана, Љутфи Хазири је ситуацију у његовој општини оценио као стабилну, истакавши да никаквих проблема етничке природе није било у последње време, нагласивши допринос регионалне полиције у томе као важан  и значајан.

Косовски министар унутрашњих послова, Бејтуш Гаши истакао је да је пројекат за постављање камера у општини Гњилане, који је урађен у сарадњи са америчком ИЦИТАП,  веома добар, те да ће бити од користи и у служби безбедности за све грађане ове општине .

После састанка, Гаши је са директором Одељења за операције полиције Косова, Рашитом Каљајем обишао  администатвини прелаз на регионалном путу Гњилане – Бујановица, Бела Земља.

Министар Унутрашњих послова Косова, Бејтуш Гаши на Белој Земљи

„Мобилизација Косовске полиције, у тренутку када је проток путника у току летње сезоне знатно увећан налази се на високом нивоу, оценио је министар Гаши.

Косовски министар унутрашњих послова је оптужио српску страну за задржавања и колоне које се стварају на овом прелазу, нагласивши да српска страна не поштује споразуме из Брисела, док, како је оценио, косовска страна ради са увећаним капацитетима.