fbpx

Popović sa predstavnicima UNICEF-a o budućoj saradnji, bez prisustva medija

Срђан Поповић са Џејмсом Мугајом

Срђан Поповић са Џејмсом Мугајом


Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa zamenikom šefa Kancelarije UNICEF-a na Kosovu Džejmsom Mugajom o mogućoj saradnji, posebno o mogućnostima pomoći te međunarodne organizacije Ujedinjenih nacija za decu i omladinu u opremanju nove zgrade vrtića u Ugljaru, koja će uskoro biti izgrađena, sopštila je Informativna služba Opštine.

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović i zamenik šefa Kancelarije UNICEF-a Džejms Mugaj, razgovarali su o budućoj saradnji, posebno oko poboljšanja uslova rada i boravka dece u predškolskim ustanovama na teritoriji Opštine Gračanica, a potom su obišli radove na zgradi vrtića u Ugljaru. Dogovoreno je da predstavnici UNICEF-a zgradu obdaništa obiđu još jednom po njenom završetku kako bi se detaljno dogovorili oko potrebne pomoći.

„UNICEF je pozvan od strane predsednika opštine Gračanica kako bi pronašli opcije za buduću saradnju. Srećni smo što smo se danas sastali sa predsednikom Popovićem i njegovim timom. Podržaćemo opštinu Gračanica u njenim naporima da predškolskim ustanovama obezbedi bolje uslove za razvoj i učenje dece“, istakao je Mugaj u izjavi Informativnoj službi Opštine Gračanica.

Kako jesaopšteno, u Ugljaru su intenzivirani radovi na izgradnji obdaništa. Nova zgrada nalaziće se blizu Osnovne škole i njegovim otvaranjem trajno će se rešiti problem i dece i roditelja iz Ugljara, jer tamošnja Predškolska ustanova „Naša radost“, već godinama radi u privatnoj kući.

Inače, mediji nisu bili pozvani da isprate događaj.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: