Арифи: Нема ЗСО до окончања дијалога – Ђурић: нудимо правну помоћ да Арифи протумачи Први бриселски споразум

Шеф косовске делегације у техничком дијалогу Косова и Србије Авни Арифи, изјавио је данас  „да су луди и неприхватљиви захтеви управљачке групе за израду Статута ЗСО“, преносе приштински медији. Приштина нема нити је икада имала намеру да формира Заједницу српских општина, поручује директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.   

Авни Арифи је за Коха диторе изјавио да се ЗСО неће формирати док се не оконча дијалог о нормализацији односа Косова и Србије, „нити пре епилога идеје председника Косова Хашима Тачија о корекцији граница“.

„Арифијева данашња изјава је само потврда онога што све време тврдимо – да Приштина нема, нити је икада имала намеру да формира Заједницу српских општина, иако су само пре нека четири месеца тврдили да ће овога пута сигурно испунити своје обавезе“, поручуио је директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

Ђурић наглашава да је Арифи „недавно укључен у тај процес, али до сада је свакако имао више него довољно времена да проучи раније постигнуте договоре, јер реч је о не тако много страница материјала“.

Директор Канцеларије за КиМ поручује Арифију „уколико је прочитао, а није разумео Први бриселски споразум и остале договоре усаглашене у Бриселу“, да му „овим путем нуди правну помоћ како би му ти материјали били појашњени“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије.