„Насмејани снови“ деци Суботице на дар

Глумци аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице припремају у Дечијем позоришту у Суботици нову представу „Насмејани снови” за коју текст, сценарио и режију потписује, Бошко Бошков. Представа ће премијерно бирти изведена 30.августа у оквиру дана тог најсевернијег града наше земље.

Представа „Насмејани снови“ говори о љубави и сновима који се могу остварити, само уколико верујемо у њих.

„ Предстоји нам много посла, али ја верујем у ове талентоване младе људе и у остварење њихових снова, који су ведри и насмејани, упркос свим тешкоћама са којима се сусрећу живећи на Косову и Метохији“, каже редитељ Бошко Бошков, кога публика из Грачанице памти по режији луткарске представе „Буди то што јеси“.

Бошко Бошков, ради са глумцима аматерима из Грачанице

Одлазак дечјег ансамбла у Суботицу је део дугогодишње сарадње два дечја позоришта и прилика за нова учења и упознавања.

„Јако сам срећна што нову представу радимо у професионалном дечијем позоришту  и што поред тога имамо прилику да се дружимо и упознајемо са својим вршњацима из Суботице“, рекла је млада глумица Невена Недељковић, а њен колега Марко Ђекић сматра да је добро што су поново „ са редитељем Бошком, са којим су радили и прошлу представу.

„Биће ово нешто потпуно ново за нас, јер у представи треба да глумимо себе“, каже Марко

Боравак деце глумаца подржали су Град Суботица, Канцеларија за Косово и Метохију, Дечије позориште из Суботице, саопштено је из Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ које ради при Дому културе у Грачаници.

И.М.