Група слободномислећих Срба са КиМ подржала владику Теодосија и игумана Саву Јањића

Група грађана потписана као слободномислећи Срби, који са својим породицама живе на Косову и Метохији, упутила је писмо подршке владики Теодосију и Епархији – рашко призренској Српске православне цркве у коме безрезервно подржава ставове владике Теодосије о недељивости Косова и Метохије које је он предочио председнику Србије Александру Вучићу у отвореном писму.  

У писму се даље наводи:

„Најоштрије осуђујемо понашање, како председника Републике Србије, Александра Вучића, тако и његових експонената, оличених у министру војном, Александру Вулину, директору Канцеларије за КиМ, Марку Ђурићу, те његовој политичкој братији, који се легитимишу да су представници Срба у оквиру Листе Срска“.

У писму подршке владики Теодосију, али и игуману Високих Дечана, оцу Сави Јањићу, осуђује се и понашање појединих електронских медија.

„Осуђујемо и понашање, њима (власти – прим. аут.) наклоњених, електронских и писаних медија, у хајци коју воде против Вас, али и против игумана манастира Високи Дечани, оца Саве Јањића, кога етикетирају као страног плаћеника, шпијуна ЦИА-е и непријатеља своје државе. То им није први пут, овакву камапњу су водили и против покојног Оливера Ивановића који је, као што сви знамо, убијен испред свог дома“, наводи се у писму подршке.

На крају се закључује:

„Само јединствени и сложни можемо успети да опстанемо на нашим вековним огњиштима. Веруемо да нећемо обрукати наше претке и да нас се потомци неће стидети“, закључује на крају писма група грађана, која се потписује као слободномислећи грађани Косвоа и Метохије.


 Писмо подршке преносимо у целости:

СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

Епископији рашко–призренској и косовско-метохијској

Епископу Теодосију

Писмо подршке слобоно мислећих Срба, који са својим породицама живе и раде на Косову и Метохији.

Преосвећени Владико,

Ми слободно мислећи Срби, који са својим породицама живимо и радимо на светој косовско – метохијској земљи, дајемо Вам безрезервну подршку у вези са Вашим ставовима у отвореном писму, које сте упутили председнику Србије Александру Вучићу.

У писму му указујете на то да ни он, нити било ко у Србији, има право да разграничи, дели или предаје свету косовско – метохијску земљу. За њу су, као што сви знамо, животе дали Свети Кнез Лазар, најбољи српски витезови и косовски ратници и још много пострадалих Срба, све од Косовског боја па до последњег рата. После окупације Косова и Метохије од стране НАТО алијансе, предвођење САД-ом и другим западно европским земљама, које су брже боље прогласиле и подржале тзв. независност косовске државе.

Ваше преосвештенство,

Најоштрије осуђујемо понашање, како председника Републике Србије, Александра Вучића, тако и његових експонената, оличених у министру војном, Александру Вулину, директору Канцеларије за КиМ, Марку Ђурићу, те његовој политичкој братији, који се легитимишу да су  представници Срба у оквиру Листе Срска. Осуђујемо и понашање, њима наклоњених, електронских и писаних медија, у хајци коју воде против Вас, али и против игумана манастира Високи Дечани, оца Саве Јањића, кога етикетирају као станог плаћеника, шпијуна ЦИА-е и непријатеља своје државе. То им није први пут, овакву камапњу су водили и против покојног Оливера Ивановића који је, као што сви знамо, убијен испред свог дома.

С вером у Бога и надом да ћете истрајати у изнетим ставовима о Косову и Метохији, ми, грађани који још увек слободно мислимо и размишљамо својом главом, још једном вам пружамо безрезервну подршку и поверење.

Само јединствени и сложни можемо успети да опстанемо на нашим вековним огњиштима. Веруемо да нећемо обрукати наше претке и да нас се потомци неће стидети.


И.М.