fbpx

Zajednički i angažovanjem svih istitucija do rasvetljavanja sudbina nestalih na Kosovu

Resursni centar za nestala lica u saradnji i uz podršku švajcarske ambasade na Kosovu, a u okviru projekta “ Podrška udruženjima porodica nestalih lica na Kosovu u ostvarivanju prava porodica nestalih“ organizovao je posetu opštinama na Kosovu gde su izvršili procenu stanja kapaciteta u opštinama, kada su u pitanju službenici koji se bave pitanjem nestalih lica.

Tim povodom koordinatori ovog multietničkog resursnog centa Bajram Ćerkini i Milorad Trifunović sastali su se sa ministrom administracije lokalne samouprave Ivanom Todosijevićem kako bi razgovarali o stanju koje su zatekli na terenu i konslultovali se sa njima u vezi sa istim.

Predstavnici ovog centra zatražili su pomoć oko lakšeg pristupa porodicama nestalih lica lokalnim institucijama u ostvarivanju njihovih prava sa akcentom na srpske porodice koje žive u raseljeništvu.

Ministar Todosijević je naglasio da je pitanje nestalih lica jedno od najosetljivijih i najbolnijih, ne samo za porodice netalih, već i za društvo u celini. Ujedno je Todosijević istakao podršku ministarstva na čijem je čelu i apelovao na sve službenike, ali i na institucije da se ovim pitanjem bave na što profesionalnijem nivou sa puno briga i zalaganja.

Sudbine nestalih se mogu rešiti jedino zajedničkim radom i angažovanjem svih institucija i pojedinaca, zaključeno je na sastanku.

 

%d bloggers like this: