Двери: Уместо „фингираног Вучићевог унутрашњег дијалога потребан црквено – народни сабор о КиМ.

Коментаришући то што је Вучић из Аустрије реаговао на његов твит о црквено-народном сабору на тему КиМ, председник Двери, Бошко Обрадовић истиче да је предлог о сабору изнео, јер тема КиМ већ две године није дошла на дневни ред Народне скупштине Србије.

Како истиче, будући да се о КиМ не расправља у Скупштини, ово најважније државно питање треба поставити на другом месту и наспрам, како је нагласио, “председниковог фингираног унутрашњег дијалога, спровести прави унутрашњи дијалог“.

„Сабор је много шира национална платформа од политичке скупштине и један природан унутрашњи дијалог између водећих представника политичког, војног и културног живота из свих српских земаља и расејања и представника Цркве. То је и симбол српске слоге и уједињења целог српског народа у јединственом ставу поводом КиМ.“ – рекао је Обрадовић и додао да је одржавање оваквих сабора део традиције српскг народа када је у питању разматрање важних тема.

Према мишљењу председника Двери, питање КиМ не може и не сме решавати једна политичка партија или још горе само један човек, а то што Вучић на конструктивне предлоге из опозиције има само увреде и клевете, то, како је оценио Обрадовић,  „довољно говори о њему и о политичкој (не)култури коју намеће“.