fbpx

Opština Gračanica: Sastanak o bezbednosti uoči početka nove školske godine

Седница општине Грачаница

Uoči početka nove školske godine, predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, održao je sastanak sa direktorima obrazovnih institucija, policijom i KFOR-om.

Kako bi se preventivno delovalo protiv eventulanih incidenata, a bezbednost dece osigurala na teritoriji opštine Gračanica bezbednosni organi nastavljaju sa praksom započetom prošle godine. Reč je o pojačanim policijskim patrolama i patrolama KFOR-a na ključnim tačkama u blizini škola sa ciljem kontrole objekata i puteva kao i protoka ljudi.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović naglasio je na sastanku sa direktorima obrazovnih institucija, policijom i KFOR-om  da je cilj pojačane kontrole sprečavanje mogućih incidenata kao što je bio slučaj u Suvom Dolu i Ugljaru, ali i bezbednosti u saobraćaju i među samim učenicima.

„Treba da delujemo preventivno.Ovakvi sastanci ne samo da su poželjni nego su i neophodni, jer imaju pozitivan učinak na terenu. Nadam se da će naš primer slediti i ostale opštine“, rekao je Popović.

Sastanak o bezbednosti uoči početka nove školske godine, foto: info- služba opštine Gračanica

Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković je istakao da policija, sama bez saradnje sa građanima i predstavnicima institucija, kao i zaposlenima u tim institucijama, ne može da bude u potpunosti efikasna. On je takođe direktore škola zamolio da čuvari obrazovnih institucija pojačaju saradnju sa policijom i svaki slučaj prijave policiji koja će sprečiti okupljanja maloletnika posle 22 sata u dvorištima školskih objekata, kao i svaki mogući incident i delovati u skladu sa zakonom.

„ Policija je uoči početka školske godine izvršila detaljnu kontrolu prilaza škola, što se tiče saobraćanih znakova i pešačkih prelaza i situacija se po tom pitanju mora poboljšati“, naglasio je Trajković.

Kao još jedan od gorućih problema, što se bezbednosti učenika tiče,  jeste problem sa psima lutalicama naročito u ranim jutarnjim satima kada je cirkulacija učenika i radnika u srednjim školama velika.

Popović jenaveo da se nada da će i ovaj problem, koji nije samo problem škola već cele opštine, uskoro biti rešen.

%d bloggers like this: