fbpx

Danas se osniva Savez za Srbiju

Савез за Србију

Osnivački skup Saveza za Srbiju biće zvanično održan danas  u Sava centru u Beogradu. Osnivači u saopštenju medijima isitči da od sada svi opozicioni birači imaju nadu da u Srbiji može doći do promena.

„Danas je veliki dan za sve opozicione birače i za sve građane koji žele slobodnu, stabilnu i uređenu Srbiju. Mi se nismo okupili samo da bismo smenili Vučića, već da bismo smenili jednu politiku ponižavanja svih građana Srbije. Zato smo prešli sa reči na dela i dogovorili se oko 30 programskih tačaka od čijeg sprovođenja zavisi normalan život svakog građanina“, navodi se u saopštenju pred osnicičku konferenciju

Borba protiv politike siromaštva koju sprovodi aktuelna vlast, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porekla imovine i pitanje Kosova i Metohije – tu nema mesta našim ideološkim razlikama. I upravo to daje nadu da u Srbiji može doći do promena“ – istakli su osnivači Saveza za Srbiju u izjavi koju potpisuju:

Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza

Boško Obradović, predsednik Dveri

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata srbije Sloga

Slaviša Ristić, predsednik pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“

 

%d bloggers like this: