fbpx

Aleksandar Vučić na severu Kosova: Došao sam da govorim o ideji mira i očuvanju stabilnosti

Председник Србије Александар Вучић у посети Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић у посети Косову и Метохији

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, započeo je svoju posetu Kosovu obilaskom Zubinog Potoka i jezera Gazivode, gde je u obraćanju novinarima rekao da je došao da govori o ideji mira i očuvanju stabilnosti.

Aleksandar Vučić je nešto posle 14 časova, preko prelaza Brnjak, stigao u Zubin Potok, gde je posetio Centar za ekologiju i razvoj sporta i prostorije Crvenog krsta Kosova i Metohije. Napomenuo je da je Centar za ekologiju i razvoj sporta izgrađen novcem građana Srbije, a da će ga koristiti mladi ovog kraja, kao i da će u Zubinom Potoku biti izgrađeno odmaralište za najbolje đake iz cele Srbije.

Na jezeru Gazivode, na kojem je istaknut veliki transparent sa natpisom „Dobro nam došao, predsedniče“, predsednik Vučić je rekao da se upravo ovde vidi koliko je veliki problem sa kojim se suočavamo.

„Preko ovog jezera se vidi dubina i suština svih naših sporova i neslaganja“, rekao je Vučić, dodavši: „Bez Gazivoda nema opstanka ljudima u Zubinom Potoku, Ibarskom Kolašinu, Obiliću“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da Srbi južno od Ibra nemaju nikakav razlog za zabrinutost:

„Zato što nismo blizu bilo kakvog dogovora, nemamo za to podršku međunarodne zajednice, posebno najjače evropske sile, zbog toga je položaj za Srbe južno od Ibra izuzetno težak, ma koliko mi ulagali“, rekao je Vučić.

Posle Gazivoda, predsednik Vučić je posetio porodicu Kovačević iz sela Ibarsko Postenje u opštini Leposvić, a zatim je u Lešku pozdravio prisutne građane i obišao Poljoprivrednu školu, izmeštenu iz Prištine posle ratnih sukoba.  Vučić je u Lešku najavio nove investicije Republike Srbije a posle učešća na zatvaranju biznis foruma u Leposaviću, u Zvečanu će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba.

Za sutra je predviđena poseta selu Banje u Opštini Srbica i veliki miting u centru Severne Mitrovice.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: