Александар Вучић на северу Косова: Дошао сам да говорим о идеји мира и очувању стабилности

Председник Србије Александар Вучић у посети Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић, започео је своју посету Косову обиласком Зубиног Потока и језера Газиводе, где је у обраћању новинарима рекао да је дошао да говори о идеји мира и очувању стабилности.

Александар Вучић је нешто после 14 часова, преко прелаза Брњак, стигао у Зубин Поток, где је посетио Центар за екологију и развој спорта и просторије Црвеног крста Косова и Метохије. Напоменуо је да је Центар за екологију и развој спорта изграђен новцем грађана Србије, а да ће га користити млади овог краја, као и да ће у Зубином Потоку бити изграђено одмаралиште за најбоље ђаке из целе Србије.

На језеру Газиводе, на којем је истакнут велики транспарент са натписом „Добро нам дошао, председниче“, председник Вучић је рекао да се управо овде види колико је велики проблем са којим се суочавамо.

„Преко овог језера се види дубина и суштина свих наших спорова и неслагања“, рекао је Вучић, додавши: „Без Газивода нема опстанка људима у Зубином Потоку, Ибарском Колашину, Обилићу“.

Председник Србије Александар Вучић у посети Косову и Метохији

Председник Србије је одговарајући на новинарско питање рекао да Срби јужно од Ибра немају никакав разлог за забринутост:

„Зато што нисмо близу било каквог договора, немамо за то подршку међународне заједнице, посебно најјаче европске силе, због тога је положај за Србе јужно од Ибра изузетно тежак, ма колико ми улагали“, рекао је Вучић.

После Газивода, председник Вучић је посетио породицу Ковачевић из села Ибарско Постење у општини Лепосвић, а затим је у Лешку поздравио присутне грађане и обишао Пољопривредну школу, измештену из Приштине после ратних сукоба.  Вучић је у Лешку најавио нове инвестиције Републике Србије а после учешћа на затварању бизнис форума у Лепосавићу, у Звечану ће разговарати са политичким представницима Срба.

За сутра је предвиђена посета селу Бање у Општини Србица и велики митинг у центру Северне Митровице.

Анђелка Ћуп