Ђурић: Поједине злочиначке структуре у Приштини не знају за хуманост

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић најоштрије осуђује привођење француског хуманитарца Арноа Гујона, којем је, како се наводи, након вишегодишњег успешног филантропског рада и помоћи српском народу, Приштина забранила улазак на Косово и Метохију.

„Једини грех Гујона је то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, а његово задржавање на административном прелазу Мердаре је управо доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини“, истиче се у саопштењу.

Наглашава се да тиме што је Приштина Гујону забранила слободно кретање Косовом и Метохијом и обављање филантропског рада, погазила елементарна начела хуманости на којима почива цивилизован свет.

„Албанском народу није страна хуманост, међутим поједине злочиначке структуре у Приштини не знају за хуманост, или барем мисле да Срби имају мања права од осталих људских бића.

Данашња сулуда одлука да се Гујону практично забрани рад потпуно разоткрива шовинистичку природу дела владајућих структура у Приштини, и међународна заједница мора да буде алармирана оваквим позивом на узбуну, јер следећи корак може бити само затварање Срба у гета и њихово формално стављање у ранг бића другог реда“, закључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.