Đurić: Pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, Фото Канцеларија за КиМ

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije osuđuje privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kojem je, kako se navodi, nakon višegodišnjeg uspešnog filantropskog rada i pomoći srpskom narodu, Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.

„Jedini greh Gujona je to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare je upravo dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da time što je Priština Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i Metohijom i obavljanje filantropskog rada, pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet.

„Albanskom narodu nije strana humanost, međutim pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost, ili barem misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića.

Današnja suluda odluka da se Gujonu praktično zabrani rad potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini, i međunarodna zajednica mora da bude alarmirana ovakvim pozivom na uzbunu, jer sledeći korak može biti samo zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.