„Otvorimo zavesu“, tri predstave „Teatra 5″ Pete beogradske gimnazije

„Teatar 5“ amaterskog pozorišta Pete beogradske gimnazije odigraće tri predstave sa svog repertoara: „Buba u uhu“, „Zatvorski bluz“ i monodramu „San smešnog čoveka“  u Gračanici i Prizerenu, u četvrtak i petak, 28. i 29. septembra 2018. Godine, saopšteno je iz Dma Kulture u Gračanici.

„Buba u uhu“  Žorža Fejdoa u režiji Zorana Rakića je komedija koja govori o ljudima i njihovim svakodnevnim nedaćama. Priča je smeštena u Pariz 20. veka, a kao primer poslužila je imućna, uspešna i srećna porodica. Ova porodica na prvi pogled deluje skladno, srećno i ispunjeno ali da li je i zaista tako?

Predstava „Zatvorski bluz“ oslikava društvo i sve njegove jedinke, pretače surovu istinu u komediju kako bi bila prijemčivija pubici. Svi likovi su pažljivo birani kako bi predstavili sve slojeve društva i njihove mane i vrline. Tekst i režiju za predstavu potpisuje Zoran Rakić.

Monodrama „San smešnog čoveka“ pripoveda o očajnom čoveku, koji ogorčen životom razmišlja o samoubistvu. U snu doživljava preobražaj i budi se kao drugi čovek zahvalan Bogu što ga je sprečio u nameri. Monodramu će izvesti Andrej Pipović koji je u seriji „Nemanjići“ tumačio lik Svetog Save.

Predstave će biti odigrane u sledećim terminima:

–          „Zatvorski bluz“ 28. 09. 2018 godine u 20 časova u Gračanici – Velika sala Doma kulture „Gračanica“

–          Monodrama „San smešnog čoveka“ 29. 09. 2018 godine u 15 časova u Bogosloviji „Sveti Kirilo i Metodije“ u Prizrenu.

–          „Buba u uhu“ 29.09.2018 godine u 20 časova u Gračanici – Velika sala Doma kulture „Gračanica“

Gostovanje „Teatra 5“ u Gračanici i Prizrenu realizovano u okviru projekta „Otvorimo zavesu“ koji je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

I.M.