Канцеларија за КиМ: Безочни напад на српску имовину у Грабовцу

„Безочни напад на српску имовину треба посматрати у светлу вишенедељне кампање застрашивања Срба јужно од Ибра“, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поводом провала и крађа на српска повратничка домаћинства у Грабовцу код Клине. Међу оштећенима се нашла и сарица Илинка Нешић (88), која се сусрела очи у очи са провалиоцим. 

Дикертор Канцерларије за КиМ упозорава да је нужнп  да се са праксом напада на Србе и њихову имовину сместа престане,  како осетљива безбедносна ситуација на Косову и Метохији не би била нарушена“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија најоштрије осуђује ово неодговорно угрожавање безбедности Срба у повратничким срединама, и захтева од међународне заједнице да не жмуре пред чињеницом да је српски народ на Косову и Метохији свакодневно на мети напада екстремиста који прерушени у провалнике сеју страх у енклавама јужно од Ибра крадући стоку и проваљујући у куће.

Фото, Канцеларија за КиМ

„Стални напади на српску имовину доказ су потпуног одстуства владавине права у привременим институцијама самоуправе у Приштини, неиспуњених демократских стандарда и неуспеха међународних организација на Косову и Метохији.

Користимо и ову прилику да екстремисте на Косову и Метохији још једном упозоримо да Србија никада неће дозволити систематско угрожавање људских права и безбедности српског народа у покрајини“, закључује се на крају саопшења.