Дечја недеља у Грачаници: Представа «Насмејани снови» и посета Дому здравља

Aматерско позориште Јанићије Поповић из Грачанице, за све малишане одиграће представу „Насмејани снови,  поводом Дечије недеље. Представа је настала по тексту, сценарију и режији Бошка Бошкова и биће изведена у четвртак 4. октобра 2018. године у 13 часова, у Великој сали Дома културе „Грачаница“.

Малишани Претшколске установе „Ђурђевак“ из Грачанице у оквиру облележавања Дечје недеље посетили су јуче и Дом Здравља у овом месту како би се упознали са радом ове здравствене установе.

Фото: Д. Здравља Грачаница

Деци је објашњено да не треба да се плаше лекара и да Дом здравља могу да посете и када нису болесни , јер за њихово здравље и здрав осмех увек важно правило боље спречити него лечити, што се у медицини стручно назива превенцијом. Малишанима из „Ђурђевка“ су подељене брошуре о томе колико је важно да чувају здравље својих зуба као и четкице за зубе.

Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима и на једнаке шансе за развој.

Мото овогодишње дечије недеље „Моје право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“.