fbpx

Dečja nedelja u Gračanici: Predstava «Nasmejani snovi» i poseta Domu zdravlja

Змај Трапко и куварица Нена, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Amatersko pozorište Janićije Popović iz Gračanice, za sve mališane odigraće predstavu „Nasmejani snovi,  povodom Dečije nedelje. Predstava je nastala po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova i biće izvedena u četvrtak 4. oktobra 2018. godine u 13 časova, u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Mališani Pretškolske ustanove „Đurđevak“ iz Gračanice u okviru obleležavanja Dečje nedelje posetili su juče i Dom Zdravlja u ovom mestu kako bi se upoznali sa radom ove zdravstvene ustanove.

Foto: D. Zdravlja Gračanica

Deci je objašnjeno da ne treba da se plaše lekara i da Dom zdravlja mogu da posete i kada nisu bolesni , jer za njihovo zdravlje i zdrav osmeh uvek važno pravilo bolje sprečiti nego lečiti, što se u medicini stručno naziva prevencijom. Mališanima iz „Đurđevka“ su podeljene brošure o tome koliko je važno da čuvaju zdravlje svojih zuba kao i četkice za zube.

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za razvoj.

Moto ovogodišnje dečije nedelje „Moje pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“.

 

%d bloggers like this: