Ђурић – Брату: Упад Росу специјалаца на север Косова претња стабилности

Директори Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је у разговору са шефоми Мисије ОЕБС-а на КиМ Јаном Братуом истакао да је недавни упад албанских специјалаца на север Косова био претња стабилности. Ђурић је од међународних организације на терену захтевао да предузму кораке како се такве провокације не би догађале.

Стабилност и мир су, према Ђурићевим речима, како у интресу српског тако и албанског народа на Косову и Метохији, али и читавог региона, који је, како је подсетио, био узнемирен низом изјава албанских политичара у Приштини о стварању такозване велике Албаније.

„Србија трагајући за компромисним решењем на Косову и Метохији, заправо ради у интeресу свих чија је амбиција да живе у стабилном и просперитетном друштву“, објаснио је Ђурић.

Током разговора било је речи и о перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине, за који, приметио је Ђурић, међу политичким представницима Албанаца са Косова и Метохије постоји све мања спремност, што најречитије потврђује чињеница да се прекосура навршава две хиљаде дана од потписивања Бриселског споразума и постизања споразума о Заједници српских општина, која до данас није успостављена.