Нападачи под окриљем ноћи разбили прозорска стакла на амбуланти у повратничком селу Новаке

Непознати починиоци извршили су у уторак увече напад на амбуланту Здравственог центра Призрен у селу Новаке, у којем је причињена материјална штета, јавила је Канцеларија за КиМ.  На овом здравственом објекту разбијена су прозорска стакла. Полиција је извршила увиђај, међутим, нападачи још нису идентификовани.

Последњи у низу напада на имовину Срба и објекте институција Републике Србије на Косову и Метохији у веома кратком периоду изазвао је велику узнемиреност у овом метохијском селу.

Разбијено прозорско стакло на амбуланти у селу Новаке

Канцеларија за Косово и Метохију и овом приликом апелује на привремене институције самоуправе у Приштини да коначно почну да стварају друштвену климу у којој ће етнички мотивисани напади бити део ружне прошлости, а на међународне организације на терену да престану да окрећу главу на другу страну и да коначно признају озбиљност проблема.

„Најоштрије осуђујући беспризорни и нехумани атак на једну здравствену установу, апелујемо на Србе на Косову и Метохији да не дозволе да буду застрашени оваквим, очито циљаним нападима и да не наседају на провокације“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.