Весељи: Јединствен став у дијалогу са Београдом – Косово не може бити бојно поље за власт!

Председник Скупштине Косова, Кадри Весељи, данас је у Приштни одржао састанак са представницима политичких странака у вези са предложеном резолуцијом о дијалогу Приштине и Београда. Састанку, који Весељи оцењује као веома конструиктиван, присуствовали су представници политичких партија у коалицији, као и две опозиционе партије, Социјалдемократска партија и алтернатива. 

Позивајући на општи консензус, Весељи је на састанку којем су присуствовали и представници политичких партија и коалиција, као и две опозицијоне: Социјалдемократска партие и алтрернатива, рекао да Косово треба да има глас и став око своје платформе.

„Упознали смо неке колеге из опозиције у настојању да изградимо консензус о територијалном интегритету Косова. То је био веома конструктиван састанак. Данас смо били заједно да ојачамо положај Косова у дијалогу „, рекао је Весељи.

Шеф Скупштине је позвао и друге две опозиционе партије, ЛДК и Самоопредељње да се уједине, како би постигли национални консензус да је Косово, како је рекао, јача у односу на Србију у процесу дијалогу.

“Имам поруку за опозиционе партије: Косово не може бити бојно поље за власт!“, рекао је Весељи.

Весељи је оценио да би, како је нагласио, неко могао мислити да ће имати користи од ове ситуације, истакавши да он сматра како је Косово је повређено.

Од изласка из ове ситуације и њеног решења  зависи и либерализација виза и многи други интеграциони процеси, закључио је на крају Весељи.

И.М.