Брату и Поповић о унапређењу безбедности, здравства и другим економским сегеменитма у општини Грачаница

Економски развој, побољшање услова живота младих, безбедносна ситуација биле су теме разговоора председника општине Грачаница Срђана Поповића и шефа мисије ОЕБС-а на Косову Јана Братуа.

Шеф мисије ОЕБС-а на Косову, посетио је општину Грачаница у оквиру редовних посета локалним самоуправама. Састанак са градоначелником Грачанице, Брату  је оценио веома конструктивним, јер су, како је нагласио, разматране многе теме у циљу унапређења живота грађана и проналажење најбољих начина како мисија ОЕБС-а може да помогне у томе.

„Једно од питања о којима смо разговарали је ниво криминала у општини Грачаница, јер знам да је у прошлости било проблема у вези са тим питањем. Мисија ОЕБС-а је вршила лобирање у правцу тога да се побољшају услови на нивоу безбедности на територији општине Грачаница. Из данашњег раговора са председником Поповићем, схватио сам да је дошло до побољшања  ситуације. Такође смо разговарали и у вези здравствених услуга и планова везаних за изградњу болнице. као и планова у вези са економским развојем у општини. У додатку смо разговарали и о ситуације у вези младих и уопштено могу рећи да смо понудили сарадњу мисије ОЕБС-а. То је дијалог који ће се наставити“, рекао је Брату, а преноси општинска инфо – служба.

Срђан Поповић је у разговору са Братуом наглсио да цени допринос који је ова мисија ОЕБС-а  дала у многим сегментима развоја Грачанице.