Запаљена српска кућа у Белом Пољу крај Пећи. Српска листа оцењује да је међународна заједница и слепа и глува за нападе на Србе

Фото; Бело Поље (архива)

У селу Бело Поље надомак Пећи, непознати починиоцу су запалили кућу породице Костић. Осим причињене материјалне штете, на срећу нема поврђењених, јер у кући нико не живи, пренео је Радио Браво из Осојана.

Запаљена кућа припадала је Радомиру Костићу, који је раније премиуно, а дом и породично имање је повремено обилазила Радомирова ћерка, која жви у ужој Србији. Дом породице Костић је прво опљачкан, па затим запаљен, јавио је Радио Браво.

 Фото: архива
Српска Листа: Међународна заједница и даље глува и слепа на стварање војске Косвова и нападе на спрксу имовину

Док косовски Албанци противправно стварају војску, а међународна заједница ћути, Срби су и даље мета напада на Косову и Метохији, саопштила је Српска листа.

„По пракси, нема реакције надлежних институција на КиМ на овај етничког напад којим се јасно шаље порука свима који размишљају о повратку на Косово и Метохију да од тога одустану. У данима када се у скупштини у Приштини вређају српски посланици, а српском народу шаљу поруке да ће бити претворени у суџук, онда је ово само наставак антисрпског деловања са циљем застрашивања и протеривања преосталог српског народа са Косова и Метохије“, наглашава се у саопштењу ове листе.

Српска листа најоштрије осуђује овај гнусни чин и позива све оне који су брже-боље устали да нападају своју државу када се помињао компромис, споразум и мир, да и сада устану и осуде нападе на српске посланике и имовину Срба на Косову и Метохији. А од представника међународне заједнице на КиМ очекујемо да коначно почну да раде свој посао, да заштите Србе и обезбеде функционисање владавине права на овим просторима.