Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ гостује у Македонији

Глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице бораве у БЈР Македонији, где су у препуној сали Основне школе „Пере Тошев“ у Росоману код Велеса, извели луткарску представу „Буди то што јеси“.

Препуна школска сала деце која су одгледала представу „Буди то што јеси“

„Била нам је част и задовољство што смо били домаћини деци глумцима из Грачанице, која су нас одушевила  наступом. Овакве представе су неопходни за учење раст и развој младих генерација, а ми као просветни радници смо радосни што смо им то омогућили!”, рекла је директорка ОШ у Росоману, Анета Јовановски Љубенова. Она је нагласила да се нада да се дружење деце из Грачанице и Росоманена не овом неће завршити као и да да ће се успешна сарадња наставити“.

Наступом и дочеком били су задовољни и млади глумци из Грачанице.

„Лепо нам је овде, видећемо пуно тога, али је најважније да смо насмејали публику“ , рекао је Марко Ђекић, који у представи игра улогу псића Глисте.

Током боравка у Македонији деца глумци из Грачанице  посетиће археолошко налазиште Стобил и Спомен-костурницу на брду Зебрњак где ће присуствовати обележавању годишњице Кумановске битке.

Боравак деце глумаца из Грачанице у БЈР Македонију помогли су: Општина Грачаница, Општина Росоман и Српска заједница у Македонији.

И.М – А.Г.