Srpska napredna stranka obeležila deseti rođendan i u Gračanici

СНС десет година од оснивања

Opštinski odbori Srpske napredne stranke Priština, Kosovo Polje i Lipljan, članovi i simpatizeri, obeležili su u Gračanici deset godina od osnivanja ove stranke, uz šampanjac i rođendansku tortu.

Srpska napredna stranka Priština, koja broji preko 3.800 članova, slavi deset godina od osnivanja. Članovi i rukovodstvo stranke su ponosni na svoje rezultate, ali ima još mnogo prostora za rad i poboljšanje uslova života građana, rekla je, pozdravljajući prisutne, predsednica Mesnog odbora SNS Kišnica, Snežana Jovanović.

“Pre deset godina smo se istopvako okupili, gradeći jedinstvo, znajući da ćemo samo tako učiniti nešto bolje za naš narod i našu decu. Verujući predsedniku naše stranke, Aleksandru Vučiću, uspeli smo da izgradimo preko poztrebno jedinstvo.Poštujući program i načela stranke, danas znamo kuda ide Srbija i kakvi su nam izgledi da Srbi na Kosovu i Metohiji odbrane svoje dostojanstvo,sačuvaju svoj identitet i opstanu na svojim ognjištima”, rekla je Jovanovića, dodajući da je SNS od svog osnivanja radila na stabilnom i bezbednijem okruženju za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ona je istakla da je zahvaljujući Vladi Srbije, predsedniku Vučiću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, život na Srba na ovim prostorima znatno bolji.

Gradonačelnik Gračanice i predsednik Mesnog odbora SNS naseljenog mesta Gračanica, Srđan Popović, poželeo je članovima jošmnogo slavlja na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

““Neka nam ne budu primat funkcije, neka nam merilo našeg uspeha bude koliko smo se promenili nabolje, koliko smo uradili za svoj narod i koliko smo uradili za svoju državu. Mi svakodnevno dajemo rezultate i svakodnevno radimo kako bi našem narodu bilo bolje”, rekao je Popović, obećavši da će se članovi i rukovodstvo SNS zalagati još više kako bi, kako je rekao, i pored problema sa kojima se susreće, narod na Kosovu i Metohiji živeo bolje

Centralna proslava deset godina postojanja Srpske napredne stranke održaće se u Kraljevu. U ime Opštinskog odbora SNS Priština, centralnoj manifestaciji će prisustvovati njegov predsednik Ljubinko Karadžić, kao i član Izvršnog odbora SNS Branimir Stojanović i predsednik Mesnog odbora SNS Gračanica, Srđan Popović.

Anđelka Ćup