Српска листа посетила општину Грачаница

Представници Српске листе посетили су  општину Грачаница и са председником Срђаном Поповићем, али и одборницима Српске листе Скупштине општине Грачаница разговарали о проблемима који оптерећују Србе у овој локалној самоуправи.

„Циљ ове посете је да се изблиза упознамо са проблемима које оптерећују Србе у општини Грачаница. Оваква иницијатива ће се наставити и ми ћемо обићи свих десет општина са српском већином али и оне средине где нису у већини. Оваква омуникација је неопходна пре свега како би људи схватили да нису сами“, рекао је потпредседник и посланик Српске листе Игор Симић Симић.

Према Симићевим речима, Грачаница има значајно место када су Срби на Косову у питању, јер је центар окупљања у овом делу Косова. То, како је истакао, доказују најављене инвестиције од стране Владе Србије.

„Захваљујући раду пре свега председника Срђана Поповића, али и разумевању председника Александрав Вучића и директора Марка Ђурића, очекује се почетак градње болнице у Грачаници у износу од два милиона евра. То ће омогућити бољу здравствену заштиту, запошљавање младих и њихов опстанак и останак овде. Српски посланици у Скупштини Косова ће се борити да кроз буџет за наредну годину обезбеде средства за различите пројекте, пре свега изградњу социјалних станова за социјално угрижене категорије становништава и на тај начин Српска листа на централном и на локалном нивоу даће све од себе да створи боље услове за живот грађана“, рекао је Симић.

Симић је казао да ће представници Српске листе обићи општине на Косову у којима живе Срби на иницијативу председника те листе Горана Ракића.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је данашња посета дела руководства Српске листе за локалну самоуправу веома корисна.

„Одборници Скупштине општине Грачаница су такође имали прилку да поставе питања и руководство Српске листе упознају са проблемима са којима се сусреће општина Грачаница.

Председник Поповић је представнике Српске лисе упознао са актуелном ситуацијом и развојним пројектима. Један од таквих пројеката је и изградња Средњошколског центра у Лапљем Селу, а који су представници Српске листе заједно са председником Поповићем данас обишли. Реч је о модерном објекту површине 6.000 квадрата у којем ће по завршетку бити смештене три средње школе из општине Грачаница.

Члан председништва Српске листе Славко Симић је истакао да председник Срђан Поповић има пуну подршку Српске листе, али и Владе Србије, директора Марка Ђурића и председника Александра Вучића у борби за бољи живот грађана, опстанак и останак на простору Косова и Метохије.

Општну Грачаница данас су обишли и генерални секретар Српске листе Зоран Мојсиловић, посланици Верица Ћеранић и др Миљана Николић.