Нови станови за социјално угрожене породице, младе брачне парове и кадрове у Доњој Гуштерици

У Доњој Гуштерици почела је изградња три стамбене зграде намењене збрињавању социјално угроженим породицима, младим брачним паровима и кадровима. Камен темељац за изградњу 12 стамбениј јединица положио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Увидели смо потребу да, поред Сувог Дола и Лапљег Села и у Доњој Гуштерици изградимо станове за социјалне категорије становништва. Укупно 12 станова у три зграде биће изграђено на овој локацији, где ћемо изградити и игралиште за децу а простор партерно уредити. Са збрињавањем социјално угрожених породица наставићемо и наредне године“, рекао је Поповић.

Он је додао да је овде године многим породицама пружена помоћ у грађевинском материјалу за адаптацију и почетак изградње кућа, а да је почетак изградње нових зграда још једна велика инвестиција.

„Наш примарни циљ је урбанизација Грачанице и у том смислу желимо да равномерно развијамо сваки део наше општине, а све у циљу нашег опстанка и останка овде“, нагласио је председнк општине Грачаница Срђан Поповић.

Укупна површина зграда износи 780 квадрата, а из локалног буџета за њихову изградњу издвојено 290.000 евра, изјавио је директор Одељења за урбанизам Дејан Јовановић.

„Динамичким планом зграде би требало да буду готове за 120 дана. Свака стамбена јединица ће имати и своје двориште. Зграде су део Социјалне карте становања, гради се на општинској парцели за шта је одлуку донели одборници Скупштине општине Грачаница“, нагласио је Јовановић.