Срби из Угљара о петицији са Срђаном Поповићем

Представници Угљара састали су се са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем и предали му потписе Срба из тог места којима су показали да не постоји никаква иницијатива да се ово село припоји општини Косово Поље.

У разговору са Поповићем  мештани Угљара су пренели своју забринутост звог информација која се недавно појавиле у појединим медијима да је, поред постојеће иницијативе Албанаца, да се мањи део Угљара припоји општини Косово Поље, покренута петиција и међу српским становништвом да се наводно цело село припоји Косову Пољу.

„Покренули смо неку врсту контра-петиције, како би доказали да нису тачне информације да су покренуте иницијативе да се цело Угљаре припоји општини Косово Поље. Прикупили смо 345 потписа од људи са правом гласа од укупно 650 становника, односно 80 % становништава. Петиција коју смо покренули прихваћена је позитивно и смирила узбуркану ситуацију у овом селу“, рекли су Поповићу представници Срба из Угљара.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да ће општина Грачаница посветити велику пажњу захтевима мештана. Он је додао да постоји захтев Албанаца да се један мањи део Угљара припоји општини Косово Поље

„Ми смо тај захтев узели у разматрање и покренули процедуру преко Скупштине општине. Међутим, због инсуниације појединих медија унет је немир међу Србима да ће цело Угљаре да се припоји општини Косово Поље и како је наводно покренута некаква петиција. Мештани Угљара били су забринути и дошли на идеју да покрену петицију коју ће доставити општини Грачаница, а  којом би показали да верују општини Грачаница и њеном руководству. Као локална самоуправа учинићемо све да се тензије међу становништвом у Угљару смире“, обећао је Поповић.

Поповић који је пре неколико дана посетио Угљаре где је разговарао са мештанима и поручио још једном да нико нема разлога да брине јер сваки корак који општина предузима је у интересу својих грађана.

„Договорили смо и неколико пројеката које ћемо у наредном периоду имплементирати у Угљару. Они су веома важни са опстанак нашег становништав у овом делу општине Грачница. Оно што ће се ускоро догодити је отварање обданишта. Од света нам је најпотребнија слога и изградња међусобног поверења“, казао је Поповић.