fbpx

Srbi iz Ugljara o peticiji sa Srđanom Popovićem

Predstavnici Ugljara sastali su se sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predali mu potpise Srba iz tog mesta kojima su pokazali da ne postoji nikakva inicijativa da se ovo selo pripoji opštini Kosovo Polje.

U razgovoru sa Popovićem  meštani Ugljara su preneli svoju zabrinutost zvog informacija koja se nedavno pojavile u pojedinim medijima da je, pored postojeće inicijative Albanaca, da se manji deo Ugljara pripoji opštini Kosovo Polje, pokrenuta peticija i među srpskim stanovništvom da se navodno celo selo pripoji Kosovu Polju.

„Pokrenuli smo neku vrstu kontra-peticije, kako bi dokazali da nisu tačne informacije da su pokrenute inicijative da se celo Ugljare pripoji opštini Kosovo Polje. Prikupili smo 345 potpisa od ljudi sa pravom glasa od ukupno 650 stanovnika, odnosno 80 % stanovništava. Peticija koju smo pokrenuli prihvaćena je pozitivno i smirila uzburkanu situaciju u ovom selu“, rekli su Popoviću predstavnici Srba iz Ugljara.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da će opština Gračanica posvetiti veliku pažnju zahtevima meštana. On je dodao da postoji zahtev Albanaca da se jedan manji deo Ugljara pripoji opštini Kosovo Polje

„Mi smo taj zahtev uzeli u razmatranje i pokrenuli proceduru preko Skupštine opštine. Međutim, zbog insuniacije pojedinih medija unet je nemir među Srbima da će celo Ugljare da se pripoji opštini Kosovo Polje i kako je navodno pokrenuta nekakva peticija. Meštani Ugljara bili su zabrinuti i došli na ideju da pokrenu peticiju koju će dostaviti opštini Gračanica, a  kojom bi pokazali da veruju opštini Gračanica i njenom rukovodstvu. Kao lokalna samouprava učinićemo sve da se tenzije među stanovništvom u Ugljaru smire“, obećao je Popović.

Popović koji je pre nekoliko dana posetio Ugljare gde je razgovarao sa meštanima i poručio još jednom da niko nema razloga da brine jer svaki korak koji opština preduzima je u interesu svojih građana.

„Dogovorili smo i nekoliko projekata koje ćemo u narednom periodu implementirati u Ugljaru. Oni su veoma važni sa opstanak našeg stanovništav u ovom delu opštine Gračnica. Ono što će se uskoro dogoditi je otvaranje obdaništa. Od sveta nam je najpotrebnija sloga i izgradnja međusobnog poverenja“, kazao je Popović.

 

%d bloggers like this: