Ликовна колонија „Јесен у Призрену“, трећу годину за редом у Светим Архангелима

Седмодневни ликовни сусрети „Јесен у Призрену“ , у организацији грачаничког Дома културе биће и ове године одржани у манастиру Светих Архангела код Призрена.

Уметници ће од  првог  до  седмог новебра стварати у манастиру Светих Архангела код Призрена. Ово изузетно место као и град Призрен, са својим духовно културним вредностима, угостиће сликаре: Радојку Самарџију из Београда, Исидору Ивановић из Београда, Данила Вуксановића из Новог Сада, Јовану Симјоновић из Липљана, Милоша Вујиновића из Новог Сада, Оливеру Протић из Београда, и Милована Панића из Панчева.

„Јесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по трећи пут. „Дом културе Грачаница“ овом колонијом настоји да одржи континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, који је започет отварањем Културног центра у Атријуму цркве Светог Спаса пре неколико година.

„Јесен у Призрену“, плакат

У Призрену је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба. У току колоније је планирана и посета манастирима Високи Дечани и Пећка Патријаршија“ – рекао је Небојша Јевтић, уредник Галерије „Дома културе Грачаница“.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници.

Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.