fbpx

Likovna kolonija „Jesen u Prizrenu“, treću godinu za redom u Svetim Arhangelima

Sedmodnevni likovni susreti „Jesen u Prizrenu“ , u organizaciji gračaničkog Doma kulture biće i ove godine održani u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.

Umetnici će od  prvog  do  sedmog novebra stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena. Ovo izuzetno mesto kao i grad Prizren, sa svojim duhovno kulturnim vrednostima, ugostiće slikare: Radojku Samardžiju iz Beograda, Isidoru Ivanović iz Beograda, Danila Vuksanovića iz Novog Sada, Jovanu Simjonović iz Lipljana, Miloša Vujinovića iz Novog Sada, Oliveru Protić iz Beograda, i Milovana Panića iz Pančeva.

„Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po treći put. „Dom kulture Gračanica“ ovom kolonijom nastoji da održi kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, koji je započet otvaranjem Kulturnog centra u Atrijumu crkve Svetog Spasa pre nekoliko godina.

„Jesen u Prizrenu“, plakat

U Prizrenu je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije je planirana i poseta manastirima Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija“ – rekao je Nebojša Jevtić, urednik Galerije „Doma kulture Gračanica“.

Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

%d bloggers like this: