Хитне службе у општини Грачаница у акцији за бољу безбедност грађана

Општина Грачаница у сарадњи са полицијом, ватрогасном јединицом и службом хитне медицинске заштите организовала је данас „Дан безбедности“. Грађанима су у центру Грачанице дељени флајери са бројевима и услугама тих слуби.

Према речима председника општне Грачаница Срђана Поповића, основни циљ акције да се грађанима приближе институције које брину за њихову безбедност – полиција, ватрогасна јединица и хитна помоћ.

„Окупили смо хитне службе са циљем да заједнички и уз међусобну сарадњу подигнемо ниво безбедности на виши ниво. Грађанима делимо флајере на којима су бројеви телефона и упутства како најбрже да се обрате овим инситуцијама за помоћ. У наредним данима представници полиције, ватрогасне службе и хитне медицинске помоћи обићиће са штандовима сва места у оштини Грачаница, где ће грађани имати прилику да укажу на своје проблеме, а представници ових служби да их упуте и дају савете како до њих у случају да им је потребна нека помоћ“, казао је Поповић.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, каже да је полиција на првом месту када је безбедност у питању, те да су у том смислу грађанима доступни 24 часа.

„Грађани увек могу полицији да се обрате преко централног броја 192, док је број полицијске станице у Грачаници 038/60-60-83. Трудимо се да на месту догађају будемо што пре, у зависности од близине патролне јединице“, каже Трајковић.

Командир ватраогасне јединице у Лапљем Селу Драган Секулић истиче да та јединица није обучена само за гашење пожара.

„Ватрогасци су обучени и за задатке спашавања људи заробљених у саобраћајним незгодама, поплавама, срушеним објектима и сличним ситуацијама, неретко и за пружање медицинске помоћи“, истиче Секулић.

„Број хитне помоћи у Лапљем Селу грађани углавном знају, телефони су доступни 24 часа и до особа којам је потребна медицинска помоћ стижемо веома брзо“, каже начелница те здравствене институције Марина Мадић.

Акција која за циљ има побољшање безбедносне ситуације и упознавање грађана са бројевима телефона хитних служби наредних дана одржаће се и у осталим местима општине Грачаница.

Бројеви телефона хитних служби у општини Грачаница су:

Полиција – 192,

Полицијска станица Грачаница – 038/60-60-38,

Хитна помоћ Лапље Село – 038/81-633, 049/719-192 и 049/719-243,

Ватрогасна јединца Лапље Село – 049/785-112.