„Заспанка за војнике“ имаће и своју грачаничку премијеру

Премијера домаћег филма ,,Заспанка за војнике“, биће одржана у Дому културе у Грачнаици у понедељек 5. новебра у 20 часова. 

Филм је прича о војницима једне тобџијске батерије у Првом светском рату који су као и стотине хиљада других учинили да слава српске војске постане бесмртна. Неки од њих били су младићи којима је то био први рат као  и главном јунаку Стевану, тек свршеном студенту биологије, кога отац прати у рат не знајући да ли ће га икад више видети; други већ прекаљени ратници, а опет само сељаци који ће у тренуцима предаха мислити на своје породице и родне њиве. Окупљени са свих страна Србије и бескрајно различити, кроз све тешке дане и битке постају једно у одбрани своје отаџбине.

Ово је прича о њиховом херојству и пријатељству, прича о слози и заједништву без кога нико од њих не би преживео. А преживео је само један и овај филм је његово сећање на своје ратне другове, уједно и сећање на пола милиона погинулих српских војника у Првом светском рату над чијим гробовима цвета мали плави цвет заспанка да их чува кад судбина и историја већ нису.

После пројекције, публици ће се поклонити екипа филма, а предвиђено је и фотографисање и дружење са глумцима.

Kарте се могу купити  у просторијама Дома културе „Грачаница“ по цени од 250 динара .