„Zaspanka za vojnike“ imaće i svoju gračaničku premijeru

Premijera domaćeg filma ,,Zaspanka za vojnike“, biće održana u Domu kulture u Gračnaici u ponedeljek 5. novebra u 20 časova. 

Film je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao  i glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije, koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine.

Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu.

Posle projekcije, publici će se pokloniti ekipa filma, a predviđeno je i fotografisanje i druženje sa glumcima.

Karte se mogu kupiti  u prostorijama Doma kulture „Gračanica“ po ceni od 250 dinara .